Trondheimsmor pågrepet i Malaysia

haaKvinnen flyktet til Malaysia da barnevernet tok over omsorgen i mars 2016. Barnefaren er svært lite fornøyd med innsatsen fra norske myndigheter etter bortføringen. Han ønsker at barnevernet skal ha ansvaret, og har vært så bekymret for barna sine at han har hyret inn etterforskere fra Pro Risk AS for å finne dem. 

Etterforskerne har flere ganger observert kvinnen og barna, men har ikke kunnet gripe henne på egenhånd. Mens de ventet på  lokale myndigheter rakk kvinnen å stikke av. 

Barnefaren la ut etterlysning på Facebook og fikk i januar et tips som ga uttelling. Han reiste så til Malaysia sammen med etterforsker, og tidligere politimann, Carl Petter Endresen. De to fant kvinnen på øya Langkawi, og denne gangen ble hun hurtig pågrepet av lokalt immigrasjonspoliti. Bildet over viser barnas far som observerer politiets planlegging av arrestasjonen. Carl Petter sier at kvinnen og barna levde i kummerlige kår.

pol mSelve arrestasjonen ble foretatt skånsomt, med kvinnelig politi som tok seg av barna. Men de er plassert i en interneringsleir hvor forholdene ikke er av de beste. Heldigvis er folk fra den norske ambassaden på vei. 

Far håper at norske myndigheter skjerper seg, tar grep og kommer ned så hurtig som mulig og tar seg av barna. Han påpeker også at det nå må settes i gang massivt repareringsarbeid for ungene hans. Barna har mistet to års skolegang og de har vært isolert med en mor som barnevernet har definert som uegnet til å ta seg av barn. 

Morens advokat sier Ole Andreas Thrana sier at han er i gang med å skaffe henne juridisk bistand i Malaysia. 

25. januar 2018

Kjell Schevig, redaktør Bortført.no
AddThis Social Bookmark Button

Om Bortført.no

Bortført.no er en nettside som er laget av foreldre med barn bortført utenlands.
  • Bortført-nettverket kan gi deg råd og hjelp basert på erfaringer.
  • Akutt situasjon ring politiet 02800.
  • Er du usikker på hva en barnebortføring er? Les  mer her
  • Kontaktpersoner Kjell Schevig: 915 81 146 kjellis@online.no og Tommy Hoholm: 992 68 144 tommyhoholm@gmail.com. Fluent English speaking advisor Julie Muren: 984 89 181 juliemuren@mail.com 

Bortført fondet

Bortført-fondet er en ideell forening med formål å samle inn midler for å hjelpe foreldre som er belastet med store kostnader, samt drive aktiv forbygging mot barnebortføring fra Norge.

Les mer om Bortført-fondet